Indul a munkaerőpiaci visszailleszkedést segítő mentorprogram

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló mentorprogram célja, hogy a részt vevő mentoráltak készségeinek fejlesztése és különféle, a munkavállalást akadályozó élethelyzeteik kezelése révén a munkaerőpiacra történő visszailleszkedés gördülékenyebbé váljon és ezáltal egyszerre csökkenjen a munkanélküliség és a munkaerőhiány a határmenti területeken, mivel a térségben jellemzően egyszerre van jelen mindkét negatív munkaerőpiaci jelenség.

A mentorálási program az érintett célcsoport felkutatásával indul 2020 júliusában. Ennek keretében a mentorok a helyi ismereteiket felhasználva, továbbá a térségben működő intézmények segítségét is igénybe véve kutatják fel 50 év feletti, a munkaerőpiacról kiszorult, de oda visszailleszkedni törekvő személyeket, akik igényt tartanak a szakmai segítségükre.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület által szervezett 210 órás mentorképzés keretében a mentorok elsajátították többek között önfejlesztés és a konfliktuskezelés technikáit, megismerkedtek függőségek témakörével, pályaválasztási alapismeretekkel, különféle fejlesztési eszközök alkalmazásával és a mentorálás módszertani kérdéseivel is, így elmondható, hogy jól képzett, széles körű ismeretekkel rendelkező mentorok segítik majd a munkaerőpiacra való visszailleszkedést.

Amennyiben Ön a fent említett célcsoportba tartozik és felkeltette az érdeklődését a mentorálás folyamata, illetve részt venne mentoráltként a programban, kérjük csatlakozási szándékát jelezze e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), vagy levélben az alábbi címen:
Szob Járási Család-és Gyermekjóléti Központ, 2628 Szob, Ipolysági utca 3.