Zajlik a mentorképzés az Alsó-Ipoly menti foglalkoztatás bővítése érdekében

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében a Pontibus ETT koordinálása mellett megvalósuló RE-START akcióterv egyik eleme a „RE-BOOT: Szociális szolgáltatási hálózat fejlesztése idősek számára” (SKHU/1802/3.1/053) című projekt, amelynek keretében egy mentorképzési és mentorálási program kezdődött 2020 januárjában. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület által szervezett mentorképzésben 5 mentor vesz részt és a mentorok által a tervek szerint legalább 24 fő mentorálása fog megtörténni a projekt végéig. A mentorok egy 210 órás képzés során megismerkednek többek között önfejlesztés és a konfliktuskezelés technikáival, a függőségek témakörével, pályaválasztási alapismeretekkel, különféle fejlesztési eszközök alkalmazásával és a mentorálás módszertani kérdéseivel is. A képzést egy 60 órás szupervízió (tanácsadás) követi, amelyben a mentorok egyéni konzultációk formájában találkozhatnak az őket képző szakemberekkel.

A képzést követi a mentoráltak kiválasztásának folyamata. A mentorálási feladatok a Szob Járási Család-és Gyermekjóléti Központ égisze alatt fognak lezajlani. Ennek keretében a mentorok a helyi ismereteiket felhasználva, továbbá a térségben működő intézmények segítségét is igénybe véve keresnek olyan 50 év feletti, a munkaerőpiacról kiszorult, de oda visszailleszkedni törekvő személyeket, akik igényt tartanak a szakmai segítségükre.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló mentorprogram célja, hogy a részt vevő mentoráltak készségeinek fejlesztése és különféle, a munkavállalást akadályozó élethelyzeteik kezelése révén a munkaerőpiacra történő visszailleszkedés gördülékenyebbé váljon és ezáltal egyszerre csökkenjen a munkanélküliség és a munkaerőhiány a határmenti területeken, mivel a térségben jellemzően egyszerre van jelen mindkét negatív munkaerőpiaci jelenség.

Amennyiben Ön a fent említett célcsoportba tartozik és felkeltette az érdeklődését a mentorálás folyamata, illetve szívesen részt venne mentoráltként a programban, kérjük csatlakozási szándékát jelezze e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), vagy levélben az alábbi címen:
Szob Járási Család-és Gyermekjóléti Központ, 2628 Szob, Ipolysági utca 3.