Megkezdődtek az egyeztetések a szociális gondozói képzésről

A RE-START akciótervben belül megvalósuló RE-HABILITATION projekt keretében kétnyelvű, 310 órás oktatási program kerül kidolgozásra és akkreditációra. A képzést a szobi Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium szlovákiai partnerével, Blanka Richtáriková-val valósítja meg.

2020.08.26. rehabilitation egyeztetes

A projekt szorosan kapcsolódik a RE-STRUCTURE projekthez, amelyben Helembán, Ipolyszalkán és Szobon új szociális intézmények jönnek létre, ezért szükség lesz megfelelő számú, jól képzett munkaerőre a térségben, amelyet e szociális gondozói képzés biztosít.

A tanfolyam sikeres elvégzését követően a résztvevők kétnyelvű bizonyítványt kapnak.

A projekt keretében a képzéshez szükséges eszközbeszerzésekre is sor kerül. A partnerek, valamint a Pontibus ETT munkatársai az egyeztető megbeszélés keretében áttekintették a projekt kezdő fázisának feladatait, különös tekintettel a képzési terv, az oktatási anyagok kidolgozására, továbbá közösen meghatározták az időszakos partneri jelentések, valamint a támogatás elszámolásának adminisztratív teendőit.

A projekt megvalósítására ugyanakkor nagy kihívást jelent a COVID-19 járvány, amely kihathat a képzéseken való személyes részvételre, illetve a határok átjárhatósága is nehezíti a képzés megvalósítását. A projekt teljes összköltsége: 182 109,53 EUR

restart pontibusegtc 285x300 HU

re boot mentorprogram HU

© 2017 Pontibus EGTC. Minden jog fenntartva. All Rights Reserved. A honlap a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával készült.