Térségi egyeztetések a foglalkoztatás bővítése érdekében

Az Alsó-Ipoly völgy mind a szlovák, mind a magyar oldalán számos problémával néz szembe, elsősorban az öregedő társadalommal és a munkanélküliséggel. A térségben rendkívül alacsony a gazdasági aktivitás, nincsen jelentős ipari tevékenység. A Társulás elhatározta, hogy a térségi szereplők részvételével (önkormányzatok, vállalkozások, civilek) a foglalkoztatottság növelését célzó akciótervet készít elő.

Az akciótervnek egy földrajzilag összefüggő, mindkét országot érintő területet kell megcéloznia. Az akcióterv legalább 3, legfeljebb 8 projektet tartalmazhat, melyek között világos szinergiának kell lennie. Mindegyik projektet a pályázati felhívásban rögzített, választható kulcs-, illetve az ezekhez tartozó kiegészítő tevékenységek mentén kell kidolgozni.

2017.10.18 Ipolydamasd
Az elmúlt időszakban számos alkalommal (2017.10.18. – Ipolydamásd, 2017.10.25. Helemba, 2017.11.08. Párkány) tartottunk munkamegbeszélést a potenciális pályázókkal a pályázat szakmai tartalmának kidolgozásáról, a HÉTFA Kutatóintézet közreműködésével.

A helyi szereplőkkel közösen egy olyan programot kívánunk kidolgozni, amely hosszú távon növeli a térség vonzerejét, illetve a helyi szolgáltatások minőségét, alternatívát kínál az öregedő társadalom problémájára, hiszen a generált új munkalehetőségek ösztönözni fogják a fiatalabb generációk helyben maradását és régióba települését.

A pályázatot 2017. december 15-ig kell benyújtani.

2017.10.18 Ipolydamasd 2

restart pontibusegtc 285x300 HU

re boot mentorprogram HU

© 2017 Pontibus EGTC. Minden jog fenntartva. All Rights Reserved. A honlap a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával készült.