Kisléptékű turisztikai fejlesztések az Ipoly-mentén

A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásából Szetén egy pavilont alakítottunk ki, amely szintén a számára megállóhelyül, illetve pihenőhelyül szolgál.

A szerkezet mintegy 3,6 méter magas, minden oldalról nyitott esőbeálló, amely mellé egy kisebb és egy nagyobb információs táblát, illetve egy kerékpártartót is telepítettünk. Az építmény a turisták pihenését, eső elleni védelmét szolgálja, és egyaránt elősegíti a vízi, a kerékpáros és a gyalogos turizmus kiszolgálását.

Célunk az, hogy az Ipoly-menti turisztikai fejlesztések egymással összehangoltan, hálózatot alkotva, egymás szinergiáit kihasználva valósuljanak meg. Ennek érdekében szintén Szetén egy települési tulajdonban álló, kihasználatlan épület hasznosítását terveztettük meg. Az épület közvetlenül a főút (amelyet kerékpárútnak is használnak) és az Ipoly-folyó között (ahol pedig már egyre jobban beindul a vízi turizmus) található. Az épület a teraszán, ill. belső udvarán lehetőség van egy kerékpáros-víziturisztikai pihenőhely kialakítására, és a már meglévő, kívülre nyíló illemhelyek felújítását, zuhanyzófülkék létesítését, illetve az épület teljes rekonstrukcióját terveztettük meg, amely a későbbiekben szálláshelyként is szolgálhat az ide látogató turisták számára. Erre vonatkozóan egy engedélyezési tervdokumentáció készült el, amely a fejlesztéseket etapokban készítette elő, annak érdekében, hogy lehetőség nyíljon több forrásból is megpályázni az épület felújítását.

 4

 Szete3