Szociális gondozói képzés

Szeretnél az Ipoly-mente vidékén dolgozni a szociális ellátásban, de nem tudod, hogyan indulj el? Nincs végzettséged?  

Most ingyenes két hónapos képzést indítunk Szobon és Párkányban. Partnereink pedig az elhelyezkedésben is segítenek! 

Bővítsd a tudásod, vágj bele, hiszen csak nyerhetsz! Ahogyan az emberek egyre hosszabb ideig élnek, a gondozásra szoruló idősek száma szerte a világon gyarapszik. Így folyamatosan nő az igény a velük törődő képzett szakemberekre. 

Elismert oktatóktól tanulhatsz, a munkaerőpiacon is versenyképes tudást kapsz

A munkád során helyt fogsz állni, mivel a képzésen nem csak elméleti, hanem magas szintű gyakorlati ismereteket is biztosítunk

Modern, új eszközökkel felszerelt tantermekben tartjuk az órákat

A képzés a RE-START akcióterv keretében uniós projektből támogatott, számodra ingyenes

A képzés végén kétnyelvű (magyar, angol) tanúsítványt kapsz
A képzés indulása: Egyeztetés alatt, a lehetséges időpontokra előjelentkezést ide kattintva lehet elérni. 

A képzés várható időtartama kb. 2 hónap.
Az órákat munkanapokon tartjuk, az időbeosztás a jelentkezők igényéhez igazodik.

A képzésre való jelentkezés bemeneti feltétele alapfokú iskolai végezettség (8. általános).

Vizsga: A tanúsítványhoz sikeres modulzáró teszteket kell sikeresen kitölteni és az órákon részt venni (hiányzás megengedett mértéke az órák 20 %-a)

Munkába állás: A RE-START akcióterv keretén belül több szociális intézmény létesül a határmenti térségben.
Segítünk, hogy megtalálhasd a Neked megfelelő munkahelyet.

Képző intézmény:
Szent László Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Magyarország)
Blanka Richtáriková – Kurz opatrovania (Szlovákia)

Jelentkezési határidő: Folyamatos, előjelentkezés erre a hivatkozásra kattintva lehetséges.

További információk:

Telefon: 06-27-370-121

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

rahabil

A projektről:
A RE-HABILITATION című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén újonnan épülő és már meglévő szociális intézmények munkaerőellátásának biztosítása ingyenesen elérhető szociális segítő képzés indításával.
2019 júliusában indult az a négy éven át tartó, az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretén belül megvalósuló, 7 projektből álló RE-START akcióterv, amellyel a közreműködő partnerek a periférikus térség gazdasági és munkaerőpiaci aktivitásának fokozását tűzték ki célul.
Az akcióterven belül megvalósuló RE-HABILITATION projekt keretében az oktatási program két helyszínen, Szobon a Szent László Gimnáziumban és Párkányban párhuzamosan fog zajlani több csoportban. Az 154 793 euró ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatással megvalósuló projekt keretében összesen 120 fő képzése valósul meg, amely térítésmentesen lesz elérhető. A jelentkezők a 310 órás, elméleti és gyakorlati modulokat ötvöző képzés során a szociális gondozói munkakör betöltéséhez szükséges összes készséget és tudást elsajátíthatják. A képzést követően a végzettek képesek lesznek elhelyezkedni a térség szociális intézményeiben, és ellátni az idősgondozási feladatokat. Ennek révén várhatóan a szektor munkaerőhiánya enyhülni fog és az akcióterv másik projektje keretében épülő  intézmények humánerőforrás-kapacitásai optimálisak lesznek.
A projektet a szobi  Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková – Kurz opatrovania valósítja meg.
A projektben részt vevő partnerek a képzési programokat a projekt lezárultát követően is fenntartják és költségtérítéses formában kívánják üzemeltetni.