Elkezdődött az ipolyszalkai szociális intézmény építése

Átadták a munkaterületet az építési kivitelezőnek Ipolyszalkán.

Az ipolyszalkai szociális intézmény kialakítása része annak a RE-STRUCTURE projektnek, amelynek célja, hogy új szociális intézményi férőhelyeket hozzon létre az elöregedő korstruktúrával rendelkező térségben.

A szalkai szociális intézmény 20 férőhelyes lesz, 8 darab, 23 négyzetméter nagyságú kétágyas, és 4 darab 13 négyzetméteres, egyágyas szobával. Az intézmény egy 3400 négyzetméteres, elkerített részen kerül kialakításra, az épület 440 négyzetméter nagyságú lesz. A fejlesztés több, mint 631 ezer euróból valósul meg, amelynek 95%-a uniós, illetve nemzeti társfinanszírozás, az 5%-os önerőt a község biztosítja.

A fejlesztés lényeges szempontja, hogy a térségben új munkahelyeket is teremt, egyben segít megteremteni az időskorú lakosság ellátására alapuló szolgáltatószektor (az úgynevezett „silver economy”) felfuttatását is.

A szociális intézmény várhatóan 2022. I. negyedévében készül el. A projekt keretében kerül sor az intézmény működéséhez szükséges eszközök beszerzésére is, amely az év második felében várható.

restartskhu.eu

szalka idosek otthona