Egyeztetés Bernecebarátiban a RESTART akciótervről

Bernecebarátiban a RE-STRUCTURE projekt keretében szociális konyha építése valósul meg, továbbá a RE-NEWAL projekt keretében a konyha működéséhez szükséges eszközök, valamint egy ételszállításra alkalmas gépjármű kerül beszerzésre. A beruházás előkészítésének aktuális kérdéseit Gyenes Zoltán polgármesterrel tekintették át az akciótervet koordináló Pontibus ETT munkatársai.

Bernecebaráti az egyik olyan helyszíne az akciótervnek, ahol több projektelem is megvalósul. Így a településen található Fecskeház felújítása várhatóan 2021-ben kezdődik, továbbá egyik helyszíne lesz az e-kerékpáros hálózat keretében telepítendő töltőállomásnak is Ipolydamásd és Ipolyszalka mellett.

Az akcióterv teljes területén folyamatban van a munkaerőpiacra történő visszailleszkedést segítő mentorprogramra a résztvevő személyek felkutatása, amelyhez a projekt keretében szórólapok és plakátok is készültek. Ujlaky Zoltán intézményvezetővel a megbeszélés keretében közösen tekintettük át a RE-BOOT projekt aktuális feladatait.