Tovább folytatódnak az Ipoly-menti kisléptékű turisztikai fejlesztések

A Társulás egyik kiemelkedő célja, hogy a Duna-, és Ipoly parti települések idegenforgalmi látogatottságát és a szolgáltatások minőségét az érintett települések közös turisztikai fejlesztései által növelje. A stratégiai cél eléréséhez projektek előkészítését, finanszírozását, megvalósítását koordináljuk, többek között a természeti értékekre építő turisztikai projektek, infrastrukturális fejlesztések elősegítését szeretnénk elérni.

Ennek érdekében a Társulás egy több elemből álló projekt megvalósítása érdekében egyedi támogatási kérelelmet nyújtottunk be a Külgazdasági és Külügyminisztérium részére. A támogatási kérelem részét képezte Ipolydamásd településen a vízi és kerékpáros turizmus igényeit kiszolgáló szaniterkonténer telepítése, amely 7,1 millió forint támogatásban részesült.

A projekt helyszíne kapcsolódik a Társulás által megvalósított úszóstégek telepítését magában foglaló projekthez, valamint az INTERREG VA Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló Ipoly-menti Letkés-Ipolydamásd-Helemba-Párkány útvonalon kerékpárút létesítési projekthez, továbbá a Társulás által koordinált RE-START akcióterv keretében megvalósítandó e-kerékpár rendszerhez is.