Hamarosan megkezdődik Szobon az idősotthon kialakítása

A Pontibus ETT által koordinált RESTART akcióterv keretében Szob Város Önkormányzata mintegy 539 ezer euróból valósítja meg a fejlesztést.

A 34 fős idősek otthona a Köztársaság tér 8. szám alatti ingatlanon álló épületegyüttes felújításával jön létre. A munkálatok során különösen az épület tetőszerkezeti elemeinek megerősítése, cseréje, a nyílászárók cseréje, az épület teljes belső átalakítása, a gondozotti, és egyéb helyiségek, vizesblokkok hatályos előírások szerinti kialakítása, elektromos- és épületgépészeti rendszerek teljes cseréje kerül elvégzésre a közbeszerzési eljáráson nyertes Geoszolg Kft. kivitelezésében. A szociális intézmény eszközbeszerzésére további mintegy 34 ezer euró áll Szob város rendelkezésére.

A tervek szerint az intézmény 2021 második félévében nyithatja meg kapuit.

A fejlesztés forrása az INTERREG V-a Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében konzorciumban elnyert, 7 projektet tartalmazó RE-START akcióterv legnagyobb összegű, RE-STRUCTURE címet viselő projektje keretében valósul meg. E projekt keretében valósul meg 2022 közepéig az ipolyszalkai szociális intézmény, a helembai Burda Központ, valamint szociális konyha épül Bernecebarátiban, illetve mosodaépület kerül kialakításra Kemencén.